Nephrotic Syndrome

Apa itu Nephrotic Syndrome?


Nephrotic Syndrome adalah satu penyakit yang berkaitan dengan buah pinggang.
.
Di dalam buah pinggang yang normal, glomeruli sejenis penapis halus di dalam buah pinggang, berfungsi untuk menghalang albumin (sejenis protein) daripada keluar ke dalam air kencing.
.
Di dalam keadaan nephrotic syndrome, glomeruli atau penapis ini telah rosak atau bocor. Ini menyebabkan lebih daripada 3 gram protein keluar melalui air kencing di dalam masa 24 jam setiap hari daripada badan. Ini dipanggil PROTEINURIA. Ini menyebabkan badan kehilangan banyak protein.
.
Pengeluaran protein melalui air kencing atau PROTEINURIA menyebabkan badan akan kehilangan banyak protein dari dalam darah atau dikenali sebagai HYPOALBUMINEMIA.
.
Kekurangan protein di dalam salur darah menyebabkan AIR keluar dari dalam salur darah ke dalam tisu badan. Ini menyebabkan kebengkakan muka, tangan dan kaki yang dipanggil EDEMA atau bengkak air.
.
Hati juga mula menghasilkan lebih banyak lemak di dalam darah sebagai reaksi kehilangan protein maka terjadilah HYPERLIPIDEMIA atau lemak berlebihan di dalam darah.
.
Siapakah yang berisiko mendapat penyakit kegagalan fungsi buah pinggang ni?
.
Semua orang mempunyai risiko mendapat penyakit kegagalan buah pinggang jika tidak menjaga pemakanan dengan betul.
.
Namun, golongan yang paling tinggi berisiko untuk mendapat kegagalan fungsi buah pinggang adalah mereka yang menghadapi masalah kencing manis, gout dah juga darah tinggi.
.
Oleh itu, bagi merawat dan mengatasi masalah ini, kita perlukan satu formula yang boleh merangsang pertumbuhan semula sel-sel organ dalam badan untuk kembali sihat.
.
Bagi mengatasi masalah-masalah ini, Dr Azlan dan beberapa penyelidik lain telah menjalankan kajian untuk mencari formula yang dapat membantu masalah ini, dan hasilnya maka terciptalah Teh Herba Triple-T, yang mana ianya disokong dengan bukti kajian saintifik, bukan hanya sekadar testimoni pengguna.
.


Triple-T mengandungi gabungan herba terpilih iaitu O.stamineus, F. deltoidea dan C.sinensis. Setiap daripada bahan yang digunakan dalam Triple-T mempunyai fungsi dan kebaikkannya tersendiri.
Untuk makluman anda, Triple-T telah berada di pasaran sejak tahun 2014 lagi.

Sebelum dipasarkan, Triple-T telah menjaIani pelbagai ujian yang ketat untuk memastikan tahap keselamatannya.

Semasa dalam tempoh pemasaran, ianya juga masih dikawal selia denga ketat oleh pihak kementerian kesihatan.

Setahun selepas berada di pasaran , pada tahun 2015 Triple-T telah lulus saringan pertama oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk berada di bawah kategori produk semulajadi dalam kategori tradisional.

Fasa awal pengkelasan produk Triple T

Dua tahun kemudian pula, yakni pada tahun awal tahun 2017, Triple-T telah lulus ujian terakhir untuk mendapat nombor pendaftaran daripada KKM.

Surat Kelulusan Nombor Pendaftaran KKM

Selain mempunyai nombor pendaftaran KKM, Triple-T juga telah berdaftar dengan NPRA (National Pharmaceutical Regulatory Agency) dan mempunyai pelekat hologram khas dari KKM.

Anda juga boleh mengesahkannya di website NPRA berikut http://npra.moh.gov.my/

Gunakan carian keyword “Triple-T”.

 

No. pendaftaran KKM Produk Triple-T di website NPRA

 

Pelekat hologram dari KKM

Sepanjang tempoh 3 tahun ini, produk Triple-T telah diberikan pemantauan yang begitu ketat di bawah di bawah seliaan KKM.

Nampak tak, bukan senang KKM nak luluskan produk kesihatan di bawah kategori herba ni, setelah 3 tahun barulah KKM berpuas hati dan memberikan kelulusan nombor pendaftaran MAL, pelekat hologram dan pendaftaran di website NPRA.


Jadi ini bermakna :

– Triple-T adalah sangat SELAMAT untuk diminum.
– Triple-T telah MEMENUHI & LULUS SEMUA ujian yang ditetapkan oleh pihak KKM.
– Triple-T BERDAFTAR dengan KKM dengan no MAL1612004TC.
.
Berikut kami paparkan beberapa gambar yang berkaitan dengan produk Triple-T hasil kajian penyelidikan saintifik Dr Azlan Ini.

 

Beberapa keratan akhbar mengenai Triple-T

 

Geran penyelidikan Triple-T yang hampir mencecah kos 1 Juta

 

Kertas kajian hasil penyelidikan Triple-T

Dalam kajian di atas, anda boleh baca bahagian conclusion di mana formula Dr Azlan ini berpotensi untuk regenerate sel hati & buah pinggang yang dah rosak dan seterusnya membantu pesakit buah pinggang.


Ada testimoni tak?

Ada, dan terlalu banyak!!

Namun kami tak dapat nak paparkan di sini atas sebab-sebab tertentu.

Jika anda berminat untuk membaca testimoni pengguna Triple-T , sila hubungi pegawai kami melalui whatsapp di talian 010 – 3000 323 (En. Nasrul) .

Sekiranya anda berminat nak dapatkan Triple-T ni pun boleh, hubungi sahaja nombor di atas.

Kalau nak senang tekan je gambar whatsapp di bawah untuk terus whatsapp Encik Nasrul tanpa perlu save nombor phone beliau


Top