FAKTA : Hampir 50% Masalah Kesuburan Berpunca Daripada

Jika anda lihat dalam graf di atas, di mana 35 peratus masalah kesuburan datang daripada kaum adam.

Namun, jika anda perasan, daripada keseluruhan data di atas, 20% pasangan suami isteri mengalami masalah kesuburan. Ini bermakna, kedua-duanya, mengalami masalah kesuburan.

Jika kita ambil purata 50-50, maka 10% daripada pasangan ini adalah dari kaum lelaki, lagi 10% dari wanita.

Jadi, jika dicampur dengan angka 35% tadi, kaum lelaki sebenarnya menyumbang sebanyak 45% daripada masalah kesuburan!

Ya, 45%, bukan lagi 35 peratus!

Lelaki semakin tidak subur!! 

Anda kena terima hakikat ini

Statistik menunjukkan satu daripada enam pasangan mempunyai masalah untuk mendapatkan zuriat.

Penurunan kualiti sperma dalam kalangan lelaki Malaysia dipercayai dipengaruhi pelbagai faktor terutama gaya hidup yang tidak sihat seperti merokok, pengambilan minuman alkohol, dan obesiti, selain terdedah dengan makanan yang mengandungi bahan kimia merbahaya.

Pada masa yang sama, tidak dinafikan tekanan kerja dan gangguan harian merupakan juga menyebabkan penurunan kualiti sperma, seperti tidak cukup sifat atau cacat iaitu sperma tiada ekor dan gagal berenang ke telur.

Lazimnya, apabila berlaku isu ketidaksuburan dalam rumah tangga, wanita atau isteri akan terlebih dahulu dituding sebagai penyebabnya, biarpun lelaki atau suami berkongsi risiko yang sama.

Merujuk kepada keratan akhbar di atas, peningkatan kes ketidaksuburan di negara ini semakin ketara, malah menurut Pakar Kesuburan KL Fertility Centre, Dr. Agilan Arjunan, berdasarkan pengalaman 40 hingga 50 peratus pasangan yang mendapatkan khidmat rundingan kesuburan adalah berpunca daripada pihak lelaki.

Katanya, peratusan tersebut dilihat mengalami banyak peningkatan jika hendak dibandingkan antara 10 hingga 15 tahun lalu.

Ini menggambarkan kemerosotan kualiti sperma lelaki Malaysia yang semakin meruncing!

Masalah ketidaksuburan lelaki lebih sukar dirawat berbanding dengan wanita. 
Kira-kira 40 peratus sahaja masalah kesuburan lelaki yang boleh dirawat.

So macam mana nak atasi masalah ni?

...Memperkenalkan...
Teh Herba Khalifah-T 

Teh Herba Khalifat-T adalah produk terawal dan satu-satunya (setakat ini) produk berba berkualiti tinggi yang dihasilkan melalui kajian penyelidikan saintifik selama hampir 5 tahun.

Kahlifah-T ini 100% berasaskan herba semulajadi.

Formula ini dihasilkan oleh saintis tempatan, iaitu Dr. Norazlanshah Hazali, atau lebih mudah dikenali dengan Dr Azlan.

Dr Azlan juga seorang pakar dalam bidang toksikologi

Mari kita lihat apa kata pengguna Khalifah-T

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu
Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

Siapakah Dr Azlan?

Untuk makluman anda, Dr Azlan merupakan seorang pakar dalam kajian toksikologi herba dan pemakanan & keselamatan makanan dari Universiti Awam Malaysia.

Beliau pernah memenangi pelbagai anugerah daripada penyelidikan dan pembangunan produk berasaskan herba di antaranya adalah Ekspo Teknologi Malaysia, MTE 2011 (pemenang pingat emas), IIRIE 2011 (anugerah khas & pemenang pingat Perak), Teknologi Reka Cipta dan Inovasi Expo, ITEX 2011 (anugerah khas, pemenang pingat emas & pemenang pingat Perak).

Berikut kami kemukakan beberapa sijil dan anugerah yang beliau perolehi.

Menurut Dr Azlan, Khalifah-T merupakan formulasi herba yang telah dikaji oleh beliau dan beberapa pakar penyelidik yang lain sejak tahun 2012.

Sehingga kini (2012-2016), 2 jurnal berindeks berjaya diterbitkan.

Hasilnya telah diterima untuk dibentangkan di 5 persidangan Antarabangsa dan Malaysia.

1 orang pelajar sarjana (master) dan 3 orang pelajar sarjana muda telah berjaya dihasilkan melalui projek penyelidikan yang melibatkan pembangunan produk Khalifah-T.

Produk ini telah dikaji SELAMAT & BERKESAN oleh pakar-pakar penyelidik yang terlibat.

Projek penyelidikan herba ini telah menelan belanja RM186,600.00 daripada 2 geran penyelidikan (RACE & MIRGS) yang diperolehi daripada Kementerian Pelajaran Malaysia.

Apa, RM186 ,000 (Seratus Lapan Puluh Enam RIBU RINGGIT) ?? 

Ya betul. Kalau tak percaya di bawah kami paparkan geran penyelidikan projek ini.

Geran Penyelidikan Berjumlah RM150,600
Geran Penyelidikan Berjumlah RM36,000

See, anda lihat sendiri bukan senang nak hasilkan formula ini. 

Ianya mengambil masa hampir 5 tahun dan menelan belanja ratusan ribu ringgit untuk menghasilkan produk yang berkualiti tinggi ini.

Bagaimana Khalifah-T dapat membantu masalah kesuburan lelaki?

Banyak kes masalah kesuburan berpunca daripada suami yang enggan bekerjasama menjalani pemeriksaan, menyebabkan rumah tangga sunyi sepi dan isteri terpaksa berdepan pelbagai tekanan emosi.

Mengenai masalah kesuburan, ramai menganggapnya sebagai masalah wanita, sedangkan realitinya hampir 50% masalah membabitkan lelaki, walaupun rata-rata cuba menafikan hakikat ini.

Salah satu puncanya adalah disebabkan oleh radikal bebas. 

Radikal bebas yang ada dalam tubuh manusia mampu merosakkan sperma, sekaligus akan mengurangkan tahap kesuburan lelaki.

Sperma yang berkualiti akan meningkatkan peluang untuk mendapatkan zuriat. 

Kegagalan menghasilkan benih berkualiti, kurang pekat, tak cukup komposisi & lemah akan menggagalkankan proses mendapatkan zuriat.

Oleh itu, bagi mengatasi masalah ini, Khalifah-T hasil kajian saintifik Dr Azlan ini berupaya untuk :

  • Menghasilkan sperma yang lebih AKTIF
  • Menghasilkan sperma yang lebih BERKUALITI
  •   Menstabilkan hormon. 
  •  Memulihkan hubungan suami isteri kerana setanding produk ubat kuat di luar sana.
  •  Membantu masalah prostat
  • Membantu menyihatkan sistem reproduksi lelaki.

Formulasi Khalifah-T telah dibuktikan mampu meningkatkan kualiti sperma selain meningkatkan paras hormone kelelakian setanding ubat kuat di luar sana tetapi Khalifah-T lebih selamat kerana 100% dari bahan herba semulajadi.

Apa kandungan di dalam Khalifah-T ini?

Khalifah-T mengandungi gabungan herba terpilih iaitu Acalypha Indica dan Camelia Sinensis

Setiap daripada bahan yang digunakan dalam Khalifah-T mempunyai fungsi dan kebaikkannya tersendiri.

Berikut adalah senarai ringkas fungsi dan kegunaan bahan yang digunakan.

Acalypha indica

Acalypha indica atau lebih dikenali sebagai kucing galak merupakan sejenis tumbuhan herba tempatan yang tidak begitu popular jika dibandingkan dengan ginseng, kacip fatimah atau tongkat ali.

Namun ia telah lama digunakan secara tradisional dan berpotensi untuk dikomersialkan.

Tumbuhan ini digunakan secara tradisional sejak zaman dahulu lagi bukan sahaja di Malaysia malah di seluruh dunia termasuklah India, Pakistan dan Afrika.

Tumbuhan ini direbus dan diminum sebagai alternatif bagi merawat penyakit paru-paru, asma dan sakit sendi.

Selain itu, daun Acalypha inidica ditumbuk lumat dan disapukan pada luka-luka luaran.

Akar tumbuhan ini pula memberi kesan anti arthiritis dan mengandungi antioksida yang tinggi.

Camelia sinensis

Camelia sinensis atau lebih dikenali sebagai Daun Teh Hijau mengandungi bahan aktif yang membantu menghalang penukaran karbohidrat kepada gula.

Sumber antioksi dan terbaik yang meningkatkan metabolisme badan serta mengurangkan stress.

Ia juga menstabilkan tekanan darah, menyihatkan jantung, membunuh sel-sel kanser serta mengurangkan paras kolesterol jahat selain membantu dalam penjagaan kesihatan kulit.

Selain dari membantu masalah kesuburan lelaki, Khalifah T juga berupaya untuk meningkatkan hormome kelakian.

Dengan peningkatan hormone ini, Khalifah T mampu membantu menigkatkan performance kaum lelaki setanding produk ubat kuat di luar sana.

Tapi ianya lebih selamat kerana 100% herba dan tiada sebarang steroid mahupun bahan kimia berbahaya.

Gambar di atas adalah satu peristiwa yang menggelikan hati sewaktu penyelidikan Khalifah-T

Anda boleh lihat dalam gambar di atas di mana tikus pun mengganas lepas kena penangan herba dalam Khalifah-T ni. Hehe

Nak tau apa terjadi jika diamalkan oleh kaum lelaki?

Sila baca pengalaman mereka yang dah mencubanya di bawah :

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu
Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu
Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu
Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu
Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu
Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

Berbeza dengan produk ubat kuat di luar sana yang tidak diuji tahap keselamatannya, Khalifah-T dijamin selamat kerana 100% dari bahan herba semulajadi.

Khalifah-T terbukti selamat untuk diminum kerana ianya tidak mengandungi sebarang bahan toksid ataupun steroid yang merbahaya seperti produk kuat lain.

Berikut kami paparkan kajian saintifik Dr Azlan mengenai hal ini.

Bagaimana cara pengambilan Khalifah-T yang berkesan?

Untuk makluman anda, Khalifah T ni dalam bentuk uncang teh. 1 uncang boleh guna sehingga 1 liter air.

Cara pengambilan Khalifah-T seperti berikut:

  • Rebus 1 uncang Khalifah-T ke dalam 1000 ml air sehingga panas menggelak & then off api.
  • Biarkan at least 30-45 minit atau lebih. -
  • Tunggu sehingga suam/sejuk baru minum.
  • Minum tanpa sebarang campuran gula.
  • Amalkan setiap hari, tak kisah berapa kali sehari.


1 uncang Khalifah T ini boleh digunakan untuk 1 liter air. Namun begitu, untuk permulaan, dalam tempoh satu minggu pertama ini, limitkan maksimum pengambilan 500ml sahaja dulu.

Minum sikit2, tengok dulu macam mana. Untuk permulaan 3 – 5 hari pertama limitkan 200-300ml je dulu sehari.

Kalau kencing semua ok teruskan dgn 400-500 sehari, 700, then baru 1 liter.

Kalau nak senang malam sebelum tidur tu buat siap2 terus. So pagi keesokannya boleh terus minum. Or buat pagi2, then minum sepanjang hari tersebut.

1 kotak Khalifah T ni ada 28 uncang. Sehari guna 1 uncang. Jadi, 1 kotak boleh digunakan lebih kurang selama sebulan.

TIPS : Untuk ketahanan semasa bersetubuh, minum 2 uncang sejam sebelum bersetubuh. Buat pekat-pekat. Boleh tambah uncang mengikut kesesuaian.

 
PERHATIAN : Sekiranya anda ambil apa-apa ambil ubat hospital, anda perlu kena jarakkan pengambilan dengan Khalifah T ni dlm 1-2 jam. Jangan ambil sekaligus nanti Khalifah-T kurang berkesan.

Berapa lama untuk baru nampak kesan?

Tiada tempoh spesifik , cuma berdasarkan pengalaman pengguna Khalifah-T, kesan positif boleh dilihat dalam tempoh 2-4 bulan pertama penggunaan.

Apa yang pasti, analisis Dr Azlan menunjukkan bahawa campuran herba pada Khalifah-T berupaya untuk membantu meningkatkan kualiti sperma kaum lelaki dan seterusnya membantu mengatasi masalah kesuburan yang di alami.

Bolehkah saya makan macam biasa sekiranya menggunakan Khalifah T? atau perlukah saya jaga makan sekiranya menggunakan Khalifah T?

Ok macam ni Tuan-Tuan semua, untuk rawat masalah kesihatan ni, kita kena rawat secara menyeluruh.

Kena ambil kira semua faktor, bukan hanya sekadar makan ubat or supplement. Pemakanan yang salah juga menyumbang kepada kemerosotan sperma.

Khalifah-T bukannya produk ajaib yang terus boleh sembuhkan semua penyakit tanpa anda perlu jaga pemakanan.

Khalifah-T hanya berfungsi sebagai booster yang membantu proses pemulihan, di mana Kahlifah T akan membantu meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma anda.

70-80% proses pemulihan bergantung pada healthy diet dan lifestyle kita sendiri.

Perkara utama kena pantang adalah :

1. GULA
2. TEPUNG

Gula ni mmg boleh kata racun kepada badan kita, hanya banyak bawa mudarat berbanding manfaat.

Makanan-makanan yang berasaskan tepung, especially tepung gandum kena stop makan. Roti termasuk sekali makanan yang kena pantang.

Tepung yang ada di pasaran sekarang ni. kebanyakannya sudah dibleach, manakala tepung gandum pula mengandungi sejenis protein yang dinamakan gluten.

Gluten ni jadi masalah sebab usus kita tak boleh nak cerna, lama kelamaan ianya akan menjadikan dinding usus kita semakin nipis dan bocor.

Situasi ini dinamakan leaky gut syndrome, atau masalah ketelapan usus

Air manis, roti, susu tepung, processed food, junk food, semua minuman manis termasuklah milo , teh tarik, minuman 3 in 1, dan makanan2 dalam tin ni semua kena stop consume.

Makanan2 ni semua tinggi gula, preservative, MSG(ajinomoto), pewarna dan lain-lain bahan yang merosakkan kesihatan badan.

Ini semua adalah antara faktor utama yang menyumbang kepada masalah kesihatan.

Makanan-makanan ini antara yang membebankan fungsi hati & buah pinggang kita, serta organ dalaman yang lain.

Actually benda-benda ini semua kita tak perlu tunggu sakit baru nak jaga.

Makanan ini semua memang terbukti mengurangkan kesuburan tak kira lelaki mahupun wanita.

Masa sihat lagi sepatutnya kena jaga,bukannya tunggu dah sakit baru nak pantang.

Gula ni juga adalah makanan kepada bakteria & sel-sel jahat.

Selain merosakkan kesihatan, ianya juga merendahkan sistem imum badan kita. Ianya juga merosakkan sperma kita.

So, susu, teh tanpa gula, or air buah sekalipun buat sementara ni cuba stop consume dulu. Nak minum, just minum air kosong je.

Cuba sedaya upaya cari makanan2 organik & glycemic index (GI) rendah. Contoh macam garam, cari garam organik yg warna sedikit keperangan tu.

Beras guna beras basmati or beras perang sebab GI nya lebih rendah berbanding beras biasa.

So far Alhamdulillah, dengan diet pemakanan yang betul dan penggunaan Khalifah-T secara konsisten ramai yang memberikan positif feedback.

Berapa anda sanggup laburkan untuk dapatkan zuriat dan menambahkan kejantanan anda?

RM1k? rm10k? rm100k?

Sebenarnya nilai kesihatan dan zuriat anda tak ternilai. Ianya tak dapat dinilai dengan wang ringgit!

Berikut merupakan pelaburan untuk kesihatan & kebahagian anda serta keluarga anda.

Seperti yang tertera pada gambar di atas, harga pasaran bagi satu kotak KHALIFAH-T ini adalah RM180 + RM10 Kos penghantaran = RM190.

Ya, pelaburan anda untuk kesihatan anda dan kesejahteraan keluarga anda hanya RM190 sebulan. Bagi saya, ianya sudah cukup murah. Apalah sangat RM190 ni kalau nak dibandingkan dengan kesunyian yang anda alami sekarang ni.

So macam mana, still was-was nak cuba? Masih berkira-kira nak keluarkan pelaburan untuk kesihatan dan anak sendiri?

Terpulang pada anda, kalau anda rasa KESIHATAN dan ZURIAT tidak penting, TOLONG JANGAN BELI!

Kepada yang pentingkan kesihatan & ingin menikmati zuriat dan bahagia seperti orang lain klik di bawah segera.

Ops, Tunggu Sekejap!

Memandangkan anda mempercayai formula Dr Azlan ni, saya ada tawaran hebat kalau anda buat tempahan hari ini. 

Jika anda bertindak untuk buat tempahan sekarang, kami ada  tawaran hebat buat anda. Tawaran ini akan tamat pada BILA-BILA MASA SAHAJA. 

4 kotak Tahan sehingga 4 bulan penggunaan (112 hari)

RM360 / 112 hari = Anda hanya berbelanja RM3.20/hari sahaja untuk minuman kesihatan.

Tidakkah Harga Itu Terlalu Murah dan Tak Masuk Akal?

PERCUMA Penghantaran Bernilai RM10

Harga asal kesemua di atas adalah (RM180 x 4 kotak) + (RM10 Pos) = RM730!

Tapi anda bayar RM360 sahaja!

Anda jimat sebanyak RM370, diskaun sehingga 50%.

Untuk pembelian, anda boleh bayar menggunakan Online Banking dari mana-mana bank yang anda ada.

Kalau tak ada online banking jangan risau kerana sistem kami ni juga boleh accept debit/kredit card yang mana memudahkan anda membuat pembayaran secara online menggunakan kad ATM (kad debit) anda.

Anda hanya perlu masukkan nombor kad dan nombor VCC (3 nombor yang tertera di belakang kad ATM anda tu). Kad ATM sekarang kalau ada tulis VISA atau MASTERCARD boleh digunakan sebagai debit kad. Sama fungsi macam kad kredit juga.

Kalau anda ada kredit kad boleh juga gunakan kredit anda untuk membuat pembayaran secara online.  

Kami dah mudahkan urusan anda. Jadi, anda tak perlu susah-susah pergi bank untuk cash deposit, segalanya di hujung jari anda sahaja.

Jika anda tak berminat dengan tawaran di atas , boleh pilih pakej lain di bawah

PAKEJ A

Beli 2 Percuma 2
RM730
RM 360
  • 4 Kotak
  • FREE Kos Pos
  • Jimat RM370
SUPER JIMAT

PAKEJ B

Beli 1 Percuma 1
RM370
RM 200
  • 2 Kotak
  • FREE Kos Pos
  • Jimat RM170
PAKEJ JIMAT

PAKEJ C

Normal Price
RM190
RM 140
  • 1 Kotak
  • FREE Kos Pos
  • Jimat RM10
Normal Price

Jika anda ada sebarang masalah atau inginkan maklumat lanjut, sila klik gambar di bawah untuk whatsapp kami secara automatik

Copyright © 2017 - Produk by Dr Azlan